SOS Z ZIELONEGO PIEPRZU Sos z zielonego pieprzu KATEGORIE Sosy CZAS PRZYGOTOWANIA 35 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.1)298 Michał@MilionSmaków Sos z zielonego pieprzu to jeden z moich ulubionych sosów do steków. Ma ciekawą, gęstą ale jeszcze płynną konsystencję, wyraźnie wyczuwalną ostrość, ale nie tak silną, by przyćmić smak dania. No i oczywiście smakuje zielonym pieprzem, który ma swój bardzo charakterystyczny bukiet ;) SKŁADNIKI ¼ szklanki śmietany kremówki 36%30 ml brandy2 łyżki zielonego pieprzu (w zalewie)szczypta soli PRZYGOTOWANIE Wlej do małego rondelka jedną czwartą szklanki śmietany kremówki Dodaj kieliszek brandy Postaw na palniku Dodaj odsączony zielony pieprz i szczytpę soli Gotuj bez przykrycia (sos się musi zredukować) około 30 minut od czasu do czasu mieszając Przed podaniem sos jeszcze raz dobrze rozmieszaj