SURÓWKA Z MŁODEJ ZIELONEJ KAPUSTY Surówka z młodej zielonej kapusty KATEGORIE Lekkie i zdrowe Dodatki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4.3)5 Kasia@MilionSmaków Dzisiaj przepis na niezastąpiony wiosenny dodatek do dań czyli surówkę z młodej zielonej kapusty. Bardzo zdrowa i równie smaczna. Bardzo dobrze pasuje do wszelkich dań mięsnych. Możecie przygotować na zapas - zachowuje świeżość przez kilka dni (przechowywana w lodówce). SKŁADNIKI pół kapusty młodej (średniej wielkości)1 marchewka (średniej wielkości)pół cebuli4 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu1 łyżka musztardy sarepskiejsólpieprz czarny mielony Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 31 1,5% Bialko 1,4g 0,9% Weglow... 6g 3% Tluszcze 0,6g 0,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 147 7,3% Bialko 6,6g 4,4% Weglow... 28,8g 14,4% Tluszcze 2,7g 4,4% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Kapustę myjemy i kroimy dość drobno. Marchewkę trzemy na tarce o dość grubych oczkach. Cebulę kroimy bardzo drobno. Wszystkie warzywa mieszamy razem w misce.W małej miseczce lub szklance mieszamy dokładnie jogurt naturalny, majonez i musztardę. Przelewamy sos do miski z kapustą i całość dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.