SZEJK WARZYWNY
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.33)
Bomba witaminowa na dobry początek dnia czyli gęsty szejk z sezonowych warzyw m.in. marchewki, pietruszki, selera czy sałaty. Jeśli komuś wydaje się za mdły, smak warzyw wspaniale ożywia i przełamuje dodatek jabłka. Na zdrowie!


SKŁADNIKI

7 szt. marchewek

50 g pietruszki

50 g selera

2 szt. jabłek

sałata masłowa (ok. 5-6 liści)

natka pietruszki (garść)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
33
1,7%
Bialko
0,7g
0,5%
Weglow...
7g
3,5%
Tluszcze
0,3g
0,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wszystkie składniki dokładnie umyć i pokroić na mniejsze części (oprócz sałaty).
  2. Wkładać stopniowo do sokowirówki lub wyciskarki do soków.
  3. Sok jest gotowy do spożycia. Kolor napoju może się różnić w zależności od wyboru sprzętu. Przy sokowirówce jest bardziej czerwony, natomiast wybierając wyciskarkę otrzymamy sok w kolorze czerwono-zielonym (ze względu na wyciśniętą dokładniej natkę pietruszki).


Szejk warzywny Przepis

Szejk warzywny Przepis