TAJSKA SAŁATKA KRABOWA Tajska sałatka krabowa KATEGORIE Przekąski Lekkie i zdrowe Sałatki Ryby i owoce morza Kuchnia azjatycka Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.54)13 Kasia@MilionSmaków Prosta, pyszna sałatka idealna na lunch do pracy. Miks warzyw, paluszki krabowe (surimi) i sos. Przygotujecie ją bez problemu rano przed wyjściem do pracy a dostarczy sporo wartości odżywczych. SKŁADNIKI 6 liści jarmużu250 g kapusty pekińskiej80 g świeżego ogórka gruntowego¼ szt. cebuli80 g paluszków krabowych (surimi)1 ząbek czosnku świeżego2 łyżki soku z limonki1 łyżka sosu ostrygowego1 łyżeczka cukru trzcinowegoszczypiorek Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 40 2% Bialko 2g 1,3% Weglow... 7g 3,5% Tluszcze 0,8g 1,3% 100g Na porcję (zmień) kCal 205 10,2% Bialko 10,3g 6,9% Weglow... 36,1g 18,1% Tluszcze 4g 6,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Kilka liści jarmużu sparz wrzątkiem. Kapustę pekińską pokrój i wrzuć do miseczki. Dodaj pokrojonego w plasterki ogórka, posiekaną ćwierć cebuli, pokrojone w kawałki paluszki krabowe, sparzony jarmuż i garść szczypiorku. Przygotuj dip mieszając ze sobą: przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, sos ostrygowy i cukier trzcinowy. Sałatkę przed podaniem polej przygotowanym dipem.