TAJSKA SAŁATKA KRABOWA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 3.54)
Prosta, pyszna sałatka idealna na lunch do pracy. Miks warzyw, paluszki krabowe (surimi) i sos. Przygotujecie ją bez problemu rano przed wyjściem do pracy a dostarczy sporo wartości odżywczych.


SKŁADNIKI

6 liści jarmużu

250 g kapusty pekińskiej

80 g świeżego ogórka gruntowego

¼ szt. cebuli

80 g paluszków krabowych (surimi)

1 ząbek czosnku świeżego

2 łyżki soku z limonki

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżeczka cukru trzcinowego

szczypiorek

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
40
2%
Bialko
2g
1,3%
Weglow...
7g
3,5%
Tluszcze
0,8g
1,3%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Kilka liści jarmużu sparz wrzątkiem.
  2. Kapustę pekińską pokrój i wrzuć do miseczki.
  3. Dodaj pokrojonego w plasterki ogórka, posiekaną ćwierć cebuli, pokrojone w kawałki paluszki krabowe, sparzony jarmuż i garść szczypiorku.
  4. Przygotuj dip mieszając ze sobą: przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, sos ostrygowy i cukier trzcinowy
  5. Sałatkę przed podaniem polej przygotowanym dipem. 


Tajska sałatka krabowa Przepis

Tajska sałatka krabowa Przepis