TARTA Z MALINAMI I BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ Tarta z malinami i borówką amerykańską KATEGORIE Słodkości Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 3.94)104 Michał@MilionSmaków Tarty dobrze smakują niemal z każdymi dodatkami. Tym razem wersja z malinami i borówką amerykańską. Najlepiej sprawdza się w lecie gdy owoce są świeże i mają najwięcej aromatu. Lekkie i szybkie SKŁADNIKI Ciasto250 g mąki pszennej100 g masła2 szt. jajek2 łyżki cukru trzcinowegoNadzienie1 budyń śmietankowy w proszkupół l mleka 2%200 g malin200 g borówek amerykańskich Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 169 8,5% Bialko 4,2g 2,8% Weglow... 21,1g 10,5% Tluszcze 7,7g 12,8% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wymieszać mąkę z cukrem i jajkamiDodać drobno posiekane masło i zagnieść aż przyjmie jednolitą konsystencjęUformować kulkę i wstawić na 30 minut do lodówkiCiasto nałożyć na formę do tarty i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minutPo upieczeniu wyjąć i odstawić do ostygnięciaPrzygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (potrzebne będzie 0,5 litra mleka)Wylać budyń na tartęUłożyć na budyniu na przemian okręgi z borówki i malinMożna podawać na ciepło ale lepiej odstawić do ostygnięcia (nawet do lodówki)