TATAR WOŁOWY Z CZERWONĄ CEBULĄ I OGÓRKAMI Tatar wołowy z czerwoną cebulą i ogórkami KATEGORIE Przekąski Mięsne Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.64)7 Michał@MilionSmaków Nieco inna wersja tradycyjnego befsztyku tatarskiego. Podstawą jak zwykle jest doskonałej jakości polędwica wołowa a o niuansach smaku decydują dodatki: czerwona cebulka, świeże jajko i tradycyjny ogórek kiszony. SKŁADNIKI 200 g polędwicy wołowej (posiekanej lub zmielonej na tatar)1 ogórek kiszonypół cebuli czerwonej3 szczypty solipół łyżeczki mielonego pieprzu PRZYGOTOWANIE Uformuj z polędwicy kulę i rozpłaszcz ją na talerzu Zrób w jej środku wgłębienie palcami na żółtko Bardzo drobno posiekaj cebulkę i posyp nią tatar Drobno posiekaj ogórek kiszony i dodaj do dania Posyp gruboziarnistą solą i śwież zmielonym pieprzem