TORTILLA Z WŁOSKIM NADZIENIEM LIGHT Tortilla z włoskim nadzieniem light KATEGORIE Obiady Lekkie i zdrowe Kuchnia włoska Kolacje Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.5)2 Michał@MilionSmaków Jeśli lubicie jednocześnie wrappy z tortilli i zdrowe jedzenie to jest to połączenie właśnie dla was. Tortilla w tym przepisie jest wypełniona zdrowymi składnikami pełnymi witamin i fitoskładników, a mimo to jest wyjątkowo smaczna. Przepis zainspirowany książką "Super odporność" dr Joel Fuhrman'a. SKŁADNIKI 2 szt. tortilli2 szklanki sałaty masłowej¼ szklanki natki pietruszki¼ szklanki pomidorów suszonych1 łyżeczka suszonej bazylii2 łyżki ketchupu (najlepiej mało solony i bez konserwantów) PRZYGOTOWANIE Sałatę podrzyj na drobne kawałki lub posiekajWrzuć ją do miskiDodaj posiekaną pietruszkę i drobno pocięte pomidory suszoneDosyp bazylię i wszystko dobrze wymieszajNa tortilli rozsmaruj cienko łyżkę ketchupu i wsyp pół nadzieniaZwiń tortillęJeśli chcesz zjeść danie na ciepło to wystarczy włożyć je na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni