TORTILLA Z WŁOSKIM NADZIENIEM LIGHT
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4)
Jeśli lubicie jednocześnie wrappy z tortilli i zdrowe jedzenie to jest to połączenie właśnie dla was. Tortilla w tym przepisie jest wypełniona zdrowymi składnikami pełnymi witamin i fitoskładników, a mimo to jest wyjątkowo smaczna.
Przepis zainspirowany książką "Super odporność" dr Joel Fuhrman'a.


SKŁADNIKI

2 szt. tortilli

2 szklanki sałaty masłowej

¼ szklanki natki pietruszki

¼ szklanki pomidorów suszonych

1 łyżeczka suszonej bazylii

2 łyżki ketchupu (najlepiej mało solony i bez konserwantów)

PRZYGOTOWANIE

  1. Sałatę podrzyj na drobne kawałki lub posiekaj
  2. Wrzuć ją do miski
  3. Dodaj posiekaną pietruszkę i drobno pocięte pomidory suszone
  4. Dosyp bazylię i wszystko dobrze wymieszaj
  5. Na tortilli rozsmaruj cienko łyżkę ketchupu i wsyp pół nadzienia
  6. Zwiń tortillę
  7. Jeśli chcesz zjeść danie na ciepło to wystarczy włożyć je na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni


Tortilla z włoskim nadzieniem light Przepis

Tortilla z włoskim nadzieniem light Przepis