TOSTY Z PARÓWKAMI
KATEGORIE
Śniadania
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.62)
Ciepłe śniadania przyjemnie nas rozgrzewają w chłodne poranki. Jeżeli lubicie tosty i lubicie również parówki to dlaczego by ich nie połączyć w jedno danie? Poniżej propozycja: tosty z parówkami zapiekane z żółtym serem na miły początek dnia.


SKŁADNIKI

4 szt. parówek (małe)

2 kromki chleba tostowego

2 łyżki sera żółtego (startego)

masło (do posmarowania tostów)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
329
16,5%
Bialko
10,2g
6,8%
Weglow...
12,8g
6,4%
Tluszcze
27g
44,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Parówki włóż do garnka z wodą i podgrzewaj aż woda w garnku będzie parować. Pilnuj żeby się nie zagotowała.
  2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni.
  3. Dwie kromki chleba tostowego posmaruj masłem.
  4. Na każdym toście ułóż w poprzek po dwie parówki, posyp startym serem.
  5. Tosty piecz w piekarniku przez około 10 minut aż ser się rozpuści.
  6. Po wyjęciu możesz dodać trochę ketchupu.

Smacznego!


Tosty z parówkami Przepis

Tosty z parówkami Przepis