TOSTY Z PARÓWKAMI Tosty z parówkami KATEGORIE Śniadania CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.62)4 Kasia@MilionSmaków Ciepłe śniadania przyjemnie nas rozgrzewają w chłodne poranki. Jeżeli lubicie tosty i lubicie również parówki to dlaczego by ich nie połączyć w jedno danie? Poniżej propozycja: tosty z parówkami zapiekane z żółtym serem na miły początek dnia. SKŁADNIKI 4 szt. parówek (małe)2 kromki chleba tostowego2 łyżki sera żółtego (startego)masło (do posmarowania tostów) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 329 16,5% Bialko 10,2g 6,8% Weglow... 12,8g 6,4% Tluszcze 27g 44,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 461 23% Bialko 14,2g 9,5% Weglow... 17,9g 8,9% Tluszcze 37,8g 62,9% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Parówki włóż do garnka z wodą i podgrzewaj aż woda w garnku będzie parować. Pilnuj żeby się nie zagotowała.Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni. Dwie kromki chleba tostowego posmaruj masłem. Na każdym toście ułóż w poprzek po dwie parówki, posyp startym serem. Tosty piecz w piekarniku przez około 10 minut aż ser się rozpuści. Po wyjęciu możesz dodać trochę ketchupu. Smacznego!