TRUSKAWKI Z MAKARONEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.11)
Szybki i prosty sposób na pyszny letni obiad lub przekąskę. Połączenie słodkich truskawek i jogurtu będzie wspaniałym dodatkiem do makaronu tworząc w ten sposób apetycznie wyglądające i smakujące danie (np. dla dzieci), któremu nawet niejadek się nie oprze.


SKŁADNIKI

500 g truskawek

200 g makaronu farfalle (kokardki)

8 łyżeczek ksylitolu (lub cukru)

150 g jogurtu naturalnego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
119
6%
Bialko
3,9g
2,6%
Weglow...
24,4g
12,2%
Tluszcze
1,1g
1,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.
  2. Truskawki umyć, obrać i rozgnieść widelcem.
  3. Do owoców dodać ksylitol (cukier) oraz jogurt i wymieszać.
  4. Połączyć ugotowany makaron z masą truskawkowo-jogurtową i gotowe!


Truskawki z makaronem Przepis

Truskawki z makaronem Przepis