TRUSKAWKI Z MAKARONEM Truskawki z makaronem KATEGORIE Przekąski Obiady Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.02)52 Beata@MilionSmaków Szybki i prosty sposób na pyszny letni obiad lub przekąskę. Połączenie słodkich truskawek i jogurtu będzie wspaniałym dodatkiem do makaronu tworząc w ten sposób apetycznie wyglądające i smakujące danie (np. dla dzieci), któremu nawet niejadek się nie oprze. SKŁADNIKI 500 g truskawek200 g makaronu farfalle (kokardki)8 łyżeczek ksylitolu (lub cukru)150 g jogurtu naturalnego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 119 6% Bialko 3,9g 2,6% Weglow... 24,4g 12,2% Tluszcze 1,1g 1,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 525 26,3% Bialko 17,4g 11,6% Weglow... 107,7g 53,8% Tluszcze 5g 8,3% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.Truskawki umyć, obrać i rozgnieść widelcem.Do owoców dodać ksylitol (cukier) oraz jogurt i wymieszać.Połączyć ugotowany makaron z masą truskawkowo-jogurtową i gotowe!