WAFEL PRZEKŁADANY MASĄ ORZECHOWO-CZEKOLADOWĄ Wafel przekładany masą orzechowo-czekoladową KATEGORIE Słodkości CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 16 OCEŃ (średnia: 3.55)22 Michał@MilionSmaków Te wafle robił mój ojciec od kiedy pamiętam. Zawsze były doskonałe. Prosty, sprawdzony przepis i co najważniejsze idealne za każdym razem. Najlepiej smakuję "na drugi dzień", więc warto zrobić je wcześniej. SKŁADNIKI pół szklanki wody1 opakowanie masła1 szklanka białego cukru2 łyżki kakao ciemnegopół szklanki orzechów włoskich¾ szklanki mleka w proszku1 łyżeczka aromatu waniliowego1 opakowanie wafli PRZYGOTOWANIE Wlej wodę do garnka i dodaj masło Lekko podgrzewaj aż się rozpuści Dodaj cukier Wymieszaj i dodaj kakao Zmiel orzechy włoskie Jak masa lekko przestygnie wsyp mleko w proszku i orzechy Dodaj aromat waniliowy i dokładnie wymieszaj Smaruj płaską stronę wafli i przekładaj następnym waflem Włóż na minimum pół godziny do lodówki przed jedzeniem