WIELKANOCNA PRZEKĄSKA Wielkanocna przekąska KATEGORIE Śniadania Przekąski Wielkanoc Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Wiadomo, że w Wielkanoc najważniejsze jest śniadanie. Jajka, biała kiełbasa, wędliny i babka są w zasadzie obowiązkowe. Można też pokusić się o dodanie do tego zestawu takiej właśnie wielkanocnej przekąski, która dobrze wpisuje się w tradycję tych świąt, a będzie ładną ozdobą stołu - no i oczywiście dobrze smakuje ;) SKŁADNIKI 2 szt. jajek4 plasterki szynki tradycyjnej2 łyżki rzeżuchy4 szt. szczypiorku (dość długie źdźbła)sól PRZYGOTOWANIE Ugotuj jajka na twardo (około 10 minut w gotującej się wodzie)Obierz i przekrój na połówkiNa talerzu ułóż plasterki szynki a na nich po pół łyżki rzeżuchyKażdą połówkę jajka przewiąż szczypiorkiem (jak na zdjęciu)Posól do smaku każdą przekąskęGotowe!