WIELKANOCNA PRZEKĄSKA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 5)
Wiadomo, że w Wielkanoc najważniejsze jest śniadanie. Jajka, biała kiełbasa, wędliny i babka są w zasadzie obowiązkowe. Można też pokusić się o dodanie do tego zestawu takiej właśnie wielkanocnej przekąski, która dobrze wpisuje się w tradycję tych świąt, a będzie ładną ozdobą stołu - no i oczywiście dobrze smakuje ;)


SKŁADNIKI

2 szt. jajek

4 plasterki szynki tradycyjnej

2 łyżki rzeżuchy

4 szt. szczypiorku (dość długie źdźbła)

sól

PRZYGOTOWANIE

  1. Ugotuj jajka na twardo (około 10 minut w gotującej się wodzie)
  2. Obierz i przekrój na połówki
  3. Na talerzu ułóż plasterki szynki a na nich po pół łyżki rzeżuchy
  4. Każdą połówkę jajka przewiąż szczypiorkiem (jak na zdjęciu)
  5. Posól do smaku każdą przekąskę
  6. Gotowe!


Wielkanocna przekąska Przepis

Wielkanocna przekąska Przepis