WIOSENNA SURÓWKA Z OGÓRKA, POMIDORA, AWOKADO I SERA FETA Wiosenna surówka z ogórka, pomidora, awokado i sera feta KATEGORIE Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Sałatki CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.06)8 Michał@MilionSmaków Dobra surówka na wiosnę kiedy w końcu doczekamy się świeżych warzyw. Dodajemy do niej awokado i ser feta, żeby była bardziej sycąca i pożywna, a całość wykańczamy sosem miodowo-musztardowym. Smak i zdrowie ;) SKŁADNIKI 1 awokado1 ogórek gruntowy świeży1 pomidor1 szklanka sałaty lodowejpół cebuli1 łyżka soku z cytryny3 łyżki sera fetaSos1 łyżka miodu1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżka soku z cytryny1 łyżka musztardy dijon1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE Obierz awokado. Wyjmij z niego pestkę, pokrój je w kostkę i wrzuć do miski. Skrop sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Dodaj porwaną na kawałki sałatę lodową. Drobno posiekaj cebulę a pomidora i ogórka pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do sałatki razem z pokrojonym w kostkę serem feta. Zrób sos miodowo-musztardowy i dodaj go do sałatki tuż przed podaniem.