WIOSENNA SURÓWKA Z OGÓRKA, POMIDORA, AWOKADO I SERA FETA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Dobra surówka na wiosnę kiedy w końcu doczekamy się świeżych warzyw. Dodajemy do niej awokado i ser feta, żeby była bardziej sycąca i pożywna, a całość wykańczamy sosem miodowo-musztardowym. Smak i zdrowie ;)


SKŁADNIKI

awokado

ogórek gruntowy świeży

pomidor

1 szklanka sałaty lodowej

pół cebuli

1 łyżka soku z cytryny

3 łyżki sera feta

Sos

1 łyżka miodu

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka musztardy dijon

1 łyżka majonezu


PRZYGOTOWANIE

  1. Obierz awokado.
  2. Wyjmij z niego pestkę, pokrój je w kostkę i wrzuć do miski.
  3. Skrop sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.
  4. Dodaj porwaną na kawałki sałatę lodową.
  5. Drobno posiekaj cebulę a pomidora i ogórka pokrój w kostkę.
  6. Dodaj warzywa do sałatki razem z pokrojonym w kostkę serem feta.
  7. Zrób sos miodowo-musztardowy i dodaj go do sałatki tuż przed podaniem.


Wiosenna surówka z ogórka, pomidora, awokado i sera feta Przepis

DODAJ KOMENTARZ