WOŁOWINA Z WOKA Z SOSEM HOISIN
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.83)
Dania z woka są szybkie, zdrowe i smaczne. Nie inaczej jest w tym przypadku. Doskonałą polędwica wołowa połączona z klasycznymi dodatkami jak: papryka, czerwona cebula i peperoni daje za każdym razem dobry efekt. Smaku dopełnia klasyczny sos hoisin, który dodaje daniu słodkiej i owocowej nuty.


SKŁADNIKI

200 g polędwicy wołowej

papryka Bell czerwona

papryka Bell żółta

papryka Cayenne (zielona (w sklepach często pod nazwą "papryka peperoni"))

cebula czerwona

2 łyżki oleju arachidowego

4 łyżki sosu hoisin

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
117
5,8%
Bialko
8g
5,4%
Weglow...
6,6g
3,3%
Tluszcze
6,5g
10,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wołowinę pokrój w cienkie paski - około pół centymetra szerokości i 2 do 3 cm długości
  2. Słodką paprykę pokrój w kostkę o boku około 1,5 cm, a ostrą paprykę w cienkie krążki
  3. Cebulę posiekaj
  4. W woku rozgrzej olej arachidowy i dobrze rozprowadź go po ściankach naczynia
  5. Wrzuć mięso i ciągle mieszając smaż około 4 minut
  6. Dodaj cebulę i ostrą paprykę i smaż około 2 minut
  7. Dodaj słodką paprykę i smaż około 2 minut
  8. Wlej sos hoisin i mieszaj około 2 minut aż sos pokryje wszystkie składniki


Wołowina z woka z sosem hoisin Przepis

Wołowina z woka z sosem hoisin Przepis

Wołowina z woka z sosem hoisin Przepis

DODAJ KOMENTARZ