WOŁOWINA Z WOKA Z SOSEM HOISIN Wołowina z woka z sosem hoisin KATEGORIE Obiady Mięsne Kolacje Kuchnia azjatycka Kuchnia chińska CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.04)12 Michał@MilionSmaków Dania z woka są szybkie, zdrowe i smaczne. Nie inaczej jest w tym przypadku. Doskonałą polędwica wołowa połączona z klasycznymi dodatkami jak: papryka, czerwona cebula i peperoni daje za każdym razem dobry efekt. Smaku dopełnia klasyczny sos hoisin, który dodaje daniu słodkiej i owocowej nuty. SKŁADNIKI 200 g polędwicy wołowej1 papryka Bell czerwona1 papryka Bell żółta1 papryka Cayenne (zielona (w sklepach często pod nazwą "papryka peperoni"))1 cebula czerwona2 łyżki oleju arachidowego4 łyżki sosu hoisin Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 117 5,8% Bialko 8g 5,4% Weglow... 6,6g 3,3% Tluszcze 6,5g 10,8% 100g Na porcję (zmień) kCal 463 23,2% Bialko 31,9g 21,2% Weglow... 26,1g 13,1% Tluszcze 25,8g 43% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wołowinę pokrój w cienkie paski - około pół centymetra szerokości i 2 do 3 cm długościSłodką paprykę pokrój w kostkę o boku około 1,5 cm, a ostrą paprykę w cienkie krążkiCebulę posiekajW woku rozgrzej olej arachidowy i dobrze rozprowadź go po ściankach naczyniaWrzuć mięso i ciągle mieszając smaż około 4 minutDodaj cebulę i ostrą paprykę i smaż około 2 minutDodaj słodką paprykę i smaż około 2 minutWlej sos hoisin i mieszaj około 2 minut aż sos pokryje wszystkie składniki