ZGRZEWANA CIABATTA Z BRESAOLĄ I SEREM Zgrzewana ciabatta z bresaolą i serem KATEGORIE Śniadania Przekąski Kuchnia włoska CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.5)4 Michał@MilionSmaków Zgrzewane kanapki (np grillem kontaktowym) robi się bardzo szybko a smakują świetnie. Składniki zachowują odpowiednią wilgotność i świeży smak i nie tracą zbyt wielu wartości odżywczych. Kompozycji można wymyślać bez liku. Dziś czas na klasykę włoskich kanapek: sos pomidorowy, ser i długo dojrzewająca bresaola. SKŁADNIKI 2 szt. ciabatty6 plasterków bresaoli4 plasterki sera żółtegopół cebuli czerwonej2 łyżki przecieru pomidorowego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 222 11,1% Bialko 11,7g 7,8% Weglow... 27g 13,5% Tluszcze 7,1g 11,8% 100g Na porcję (zmień) kCal 375 18,7% Bialko 19,8g 13,2% Weglow... 45,7g 22,8% Tluszcze 12g 20% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Przekrój Ciabattę wzdłuż, ale tak, żeby nie przeciąć jej do końcaPosmaruj środek przecierem pomidorowymUłóż w każdej kanapce po 3 plasterki bresaoliPokrój cebulę w piórkaNa niej połóż kawałki czerwonej cebuli i przykryj ją plasterkami seraWłóż ciabatty do zgrzewarki kanapekGrilluj aż ser się roztopi (około 3 minut)Podawaj gorące