ZGRZEWANA KANAPKA Z BRESAOLĄ Zgrzewana kanapka z bresaolą KATEGORIE Śniadania Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 4)2 Michał@MilionSmaków Uwielbiam bresaolę. Nie codziennie udaje mi się ją trafić w sklepie, ale może to i dobrze, bo jeszcze mi się nie znudziła ;) Wyjątkowo smakuje mi w zgrzewanych kanapkach z różnymi sosami i dodatkami. Dziś prosto i z małą ilością składników. SKŁADNIKI 1 bagietka razowa8 plasterków bresaoli4 plasterki sera żółtego4 plasterki pomidorów2 łyżki ostrego sosu barbecue PRZYGOTOWANIE Przekrój bagietkę na pół w poprzek a następnie natnij ją wzdłuż, ale tak, żeby jej nie przeciąć całkowicie Posmaruj dół sosem barbecue Na to połóż żółty ser, bresaolę, pomidora i znów ser Włóż kanapki do grilla kontaktowego i podgrzewaj około 3 minut aż ser się rozpuści a pieczywo zrobi chrupiące