ZGRZEWANA KANAPKA Z BRESAOLĄ
KATEGORIE
Śniadania
Kolacje
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 4)
Uwielbiam bresaolę. Nie codziennie udaje mi się ją trafić w sklepie, ale może to i dobrze, bo jeszcze mi się nie znudziła ;)
Wyjątkowo smakuje mi w zgrzewanych kanapkach z różnymi sosami i dodatkami. Dziś prosto i z małą ilością składników.


SKŁADNIKI

bagietka razowa

8 plasterków bresaoli

4 plasterki sera żółtego

4 plasterki pomidorów

2 łyżki ostrego sosu barbecue

PRZYGOTOWANIE

  1. Przekrój bagietkę na pół w poprzek a następnie natnij ją wzdłuż, ale tak, żeby jej nie przeciąć całkowicie
  2. Posmaruj dół sosem barbecue
  3. Na to połóż żółty ser, bresaolę, pomidora i znów ser
  4. Włóż kanapki do grilla kontaktowego i podgrzewaj około 3 minut aż ser się rozpuści a pieczywo zrobi chrupiące


Zgrzewana kanapka z bresaolą Przepis

Zgrzewana kanapka z bresaolą Przepis