ZIELONY BUDYŃ Z KASZY MANNY Z SYROPEM KLONOWYM I JABŁKAMI Zielony budyń z kaszy manny z syropem klonowym i jabłkami KATEGORIE Przekąski Lekkie i zdrowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Jeśli lubicie klasyczne budynie ten z pewnością też wam zasmakuje a jest zdrowszy od tradycyjnej wersji. Bazę budyniu przygotowujemy z kaszy manny z dodatkiem soku z aloesu i młodego owsa. Do tego świeże jabłka i syrop klonowy dla osłody i mamy pyszny, szybki i zdrowy deser ;) SKŁADNIKI 1½ szklanki mleka 2%3 łyżki kaszki mannypół szklanki soku z aloesu3 łyżki syropu klonowego1 łyżka młodego jęczmienia mielonego1 jabłko PRZYGOTOWANIE Zagotuj mleko w małym garnku Kiedy tylko zacznie się gotować wyłącz gaz i wsypuj kaszę mannę cały czas mieszając Do blendera wlej sok z aloesu Dodaj łyżkę syropu klonowego i młody jęczmień Przełóż też kaszę mannę i miksuj około 3 minut na gładką masę Jabłko potnij na ósemki i usuń gniazda nasienne Włóż jabłka do szklanek lub miseczek na budyń Przelej do nich zawartość blendera a na wierzch każdego z nich dodaj po łyżce syropu klonowego