ZUPA OWOCOWA Zupa owocowa KATEGORIE Obiady Zupy Wegetariańskie Kuchnia polska Owocowe pyszności Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.91)27 Beata@MilionSmaków W sezonie letnim jest to zupa, która często gości na moim stole. W tym czasie połączenie świeżych kompotów z owoców z dodatkiem kisielu i makaronu smakuje najlepiej. SKŁADNIKI ¾ l kompotu z wiśnipół l kompotu z jagódpół l kompotu z truskawekpół opakowania kisielupół l wody2 łyżki białego cukru150 g makaronu fusilli (świderki) PRZYGOTOWANIE Kisiel wymieszać z połową wody. Drugą połowę zagotować z cukrem, dodać rozpuszczony kisiel, wymieszać i zagotować.Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.Do naczynia, w którym zupa będzie podawana wlać wszystkie kompoty i dodać ciepły kisiel.Zupę połączyć z makaronem i gotowe.