ZUPA OWOCOWA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 3.91)
W sezonie letnim jest to zupa, która często gości na moim stole. W tym czasie połączenie świeżych kompotów z owoców z dodatkiem kisielu i makaronu smakuje najlepiej.


SKŁADNIKI

¾ l kompotu z wiśni

pół l kompotu z jagód

pół l kompotu z truskawek

pół opakowania kisielu

pół l wody

2 łyżki białego cukru

150 g makaronu fusilli (świderki)

PRZYGOTOWANIE

  1. Kisiel wymieszać z połową wody. Drugą połowę zagotować z cukrem, dodać rozpuszczony kisiel, wymieszać i zagotować.
  2. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.
  3. Do naczynia, w którym zupa będzie podawana wlać wszystkie kompoty i dodać ciepły kisiel.
  4. Zupę połączyć z makaronem i gotowe.


Zupa owocowa Przepis

Zupa owocowa Przepis