ZUPA WARZYWNA Z JARMUŻEM I KASZĄ JAGLANĄ Zupa warzywna z jarmużem i kaszą jaglaną KATEGORIE Obiady Zupy Wegetariańskie Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.73)11 Beata@MilionSmaków Pyszna, rozgrzewająca i zdrowa zupa z mnóstwem witamin i składników odżywczych postawi na nogi niejednego. Idealna na zimowe i wczesnowiosenne obiady. Nawet jako pojedyncze danie nasyci nas bogactwem smacznych warzyw. SKŁADNIKI 200 g jarmużu2 szt. marchewek2 szt. ziemniaków1 pietruszkapół selera1 cebulaziele angielskie (kilka kulek)5 szt. liści laurowych2 łyżki oliwy z oliweksólpieprz czarny mielonypół szklanki kaszy jaglanej (ugotowanej) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 86 4,3% Bialko 2,4g 1,6% Weglow... 12,2g 6,1% Tluszcze 3,4g 5,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 239 12% Bialko 6,7g 4,4% Weglow... 33,7g 16,9% Tluszcze 9,3g 15,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Warzywa umyć i pokroić w kostkę, a jarmuż porwać na mniejsze liście.Cebulę zeszklić na oliwie.Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka włożyć do około 1 litra wrzątku po czym dodać liście laurowe i ziele angielskie.Gdy warzywa zmiękną dodać podsmażoną cebulę oraz ugotowaną kaszę jaglaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przed samym podaniem dodać jarmuż.