ZUPA JARZYNOWA Z BROKUŁAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.75)
W szczycie warzywnego sezonu warto pokusić się o przygotowanie pysznej, jarzynowej zupy. Brokuły, kalarepa, marchewka, pietruszka, młode ziemniaczki... Ja stosuję minimum dodatków - tylko vegeta nature, bez śmietany czy innych przypraw.


SKŁADNIKI

0,30 szt. brokułów

kalarepa

3 szt. ziemniaków (małe)

4 szt. marchewek (małe)

2 szt. pietruszki (małe)

70 g selera naciowego (łodyga z liśćmi)

1 szklanka fasolki szparagowej

2 łyżki vegety natur

3 łyżki natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE

  1. Do dużego garnka włóż różyczki brokuła, pokrojoną w paski fasolkę oraz pokrojone w kostkę kalarepę, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę.
  2. Dodaj całą łodygę selera z liśćmi.
  3. Całość zalej wodą tak, żeby przykryła warzywa.
  4. Dopraw vegetą nature i zagotuj.
  5. Gotuj aż warzywa będą miękkie - przez około pół godziny.
  6. Na koniec dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki.


Zupa jarzynowa z brokułami Przepis

Zupa jarzynowa z brokułami Przepis

DODAJ KOMENTARZ