OMLET Z POMIDORAMI I PARMEZANEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 4.33)
W okresie wiosenno letnim warto wykorzystywać do omletów warzywa, które akurat są świeże i rosną w Polsce ;)
Tym razem proponuję połączenie pomidorów i nutą parmezanu.


SKŁADNIKI

2 szt. jajek

sól

pieprz czarny mielony

pomidor

1½ łyżki sera parmezanu

oliwa z oliwek (do smażenia)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
86
4,3%
Bialko
7,4g
4,9%
Weglow...
1,8g
0,9%
Tluszcze
5,3g
8,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Pomidora sparz i obierz ze skórki
  2. Pokrój go w drobną kostkę
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na niej pomidora około 4 minut
  4. W miseczce wymieszaj jajka z dwoma łyżkami wody, solą i pieprzem oraz połową łyżki parmezanu
  5. Zalej masą jajeczną pomidora i smaż pod przykryciem około 5 minut
  6. Po wyłożeniu na talerz posyp omlet łyżką starego parmezanu


Omlet z pomidorami i parmezanem Przepis

Omlet z pomidorami i parmezanem Przepis

DODAJ KOMENTARZ