Sortuj przepisy: 
Aksamitny sos miodowo-musztardowy - Milion smaków
Aksamitny sos miodowo-musztardowy
Uwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek.
Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy.
Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny.

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2016-06-07 08:36:03
Liczba wyświetleń: 13957

Amarantuski z tahiną - Milion smaków
Amarantuski z tahiną
Pyszne, proste i szybkie ciasteczka z niewielu składników oraz bez dodatku cukru. Wyrazisty smak masła sezamowego nie potrzebuje tu wielkiej oprawy więc doskonale sprawdzi się zdrowotny dodatek poppingu z amarantusa. Ciasteczka stanowią idealną, bo zdrową i smaczną, przekąskę dla dzieci.
Przepis z moją modyfikacją pochodzi z książki "Kuchnia polska bez pszenicy".

Dodany przez: [email protected]ów, 2016-04-13 13:18:58
Liczba wyświetleń: 705

Ambasador - Milion smaków
Ambasador
Gdy skończy się sezon na świeże owoce czas na ciasta z tego co jest dostępne przez cały rok. Wybór padł na brzoskwinie i ciasto Ambasador. Bardzo stary przepis z zeszytu z przepisami mojej mamy. Bardzo pracochłonny, ale efekt wart jest odrobiny starań.
Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2013-12-14 10:38:14
Liczba wyświetleń: 6311

Amerykańskie naleśniki z jeżynami - Milion smaków
Amerykańskie naleśniki z jeżynami
Coś w sam raz na syte śniadanie. Puszyste naleśniki w amerykańskim stylu przekładane serkiem i świeżymi jeżynami.
Historia amerykańskich naleśników sięga XVII wieku, kiedy osadnicy Holenderscy wprowadzali swoją kuchnię na nowym kontynencie. W odróżnieniu od najpopularniejszych w Polsce dość cienkich naleśników, te są grubsze i bardziej puszyste.

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2015-07-05 13:32:00
Liczba wyświetleń: 1443

Amerykańskie naleśniki z mąki jaglanej z bananem i syropem klonowym - Milion smaków
Amerykańskie naleśniki z mąki jaglanej z bananem i syropem klonowym
Nieco zdrowsza wersja pysznych, puszystych naleśników w stylu amerykańskim. Zwykła mąka pszenna została tutaj zastąpiona bardzo zdrową mąką jaglaną.
Naleśniki nic na tym nie tracą, a wręcz zyskują ciekawy posmak. Jako nadzienie posłużą nam banany w połączeniu z syropem klonowym, który jest tutaj naturalną substancją słodzącą.
Połączenie wychodzi pyszne a takie śniadanie jest naprawdę sycące i stanowi naprawdę dobry początek dnia.

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2015-03-01 09:01:33
Liczba wyświetleń: 1199

Antywirusowe smoothie - Milion smaków
Antywirusowe smoothie
Smoothie na bazie pomarańczy, bananów i kokosów. Pełne witaminy C i flawonoidów które wspomagają układ odpornościowy, oraz kwasów tłuszczowych, które mają działania antywirusowe i antybakteryjne.
Czyli jednym słowem zdrowe, a do tego smaczne - orzeźwiające pomarańcze, sycące banany i ciekawa nuta kokosa sprawiają, że pije się je z prawdziwą przyjemnością. Dodatek tofu mocno zwiększa gęstość napoju i sprawia, że dla niektórych z was może on wystarczyć za całe śniadanie.

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2014-07-17 17:39:20
Liczba wyświetleń: 861

Apfelstrudel - Milion smaków
Apfelstrudel
Chrupiące, rozpadające się ciasto filo, jabłkowo-biszkoptowe nadzienie z przyjemnym rumowym aromatem a do tego delikatnie spieniony waniliowy sos. Austriacki strudel jabłkowy to prawdziwe niebo w gębie.
Do jego przygotowania wykorzystałam gotowe ciasto filo co zaoszczędziło mi sporo pracy. Pozostaje więc tylko przygotowanie nadzienia, zwinięcie strudla i upieczenie. Sos może wydawać się zbędny ale zachęcam żeby go nie pomijać - jest naprawdę przepyszny i znika w mgnieniu oka wyjadany łyżeczką z lodówki ;)
Pomysł z Kukbuka.

Dodany przez: [email protected]ów, 2015-03-22 10:38:11
Liczba wyświetleń: 968

Arbuz z likierem - Milion smaków
Arbuz z likierem
Niecodzienny, odświeżający i lekko alkoholowy drink. Świetny latem do ochłody, ale także do urozmaicenia wieczorów w inne pory roku.

Przepis pochodzi z książki: "Kuchnia miłosna"

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2014-06-15 10:19:41
Liczba wyświetleń: 1169

Babeczki kajmakowe - Milion smaków
Babeczki kajmakowe
Pyszny i prosty deser. Babeczki kajmakowe smakują świetnie od razu po zrobieniu, ale mogą też leżeć wiele dni w lodówce i czekać na dobrą okazję do zjedzenia ;)

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2014-05-23 08:22:42
Liczba wyświetleń: 4244

Babeczki z budyniem, jagodami i malinami - Milion smaków
Babeczki z budyniem, jagodami i malinami
Kruche babeczki ze śmietankowym nadzieniem z dodatkiem świeżych owoców. Dla mnie to symbol tego, do czego można wykorzystać świeże owoce. Babeczki smakują kiedy są jeszcze ciepłe po upieczeniu, ale zdecydowanie nie tak bardzo kiedy wyjmiemy je w ciepły dzień i podamy prosto z lodówki.

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2016-07-01 10:31:34
Liczba wyświetleń: 1228