Nazwa przepisu:  Autor:  Maks. czas przygot. [min]: 
Sposób przyrządzania: 


Ciasto z pianką - Milion smaków
Ciasto z pianką
Szybka, lekka, prosta w przygotowaniu słodka, owocowa przekąska idealna na wizytę niespodziewanych gości. Ciasto można upiec wcześniej (lub w ostateczności kupić gotowe, czego nie polecam) i zostaje nam tylko zrobić wiśniową piankę. W biszkopcie zastosowano tylko mąkę ziemniaczaną, bez pszennej więc ciasto jest bezglutenowe.
Dodany przez: Beata@MilionSmaków, 2014-01-02 15:08:21
Liczba wyświetleń: 7692

Gorąca czekolada z piankami - Milion smaków
Gorąca czekolada z piankami
Gotowanie na ognisku naprawdę wciąga i wcale nie musi ograniczać się do sezonu letniego. My używamy go przez cały rok i szybko przestały nam wystarczać pieczone kiełbaski. Oprócz przygotowywania potraw, ognisko przydaje się również do podgrzewania czy utrzymania ciepła różnych gorących napojów.
Na początek proponuję spróbować czegoś mega prostego ale jakże smacznego :) Bo kto nie lubi gorącej czekolady? Przepis jest super prosty, trudno wręcz nazwać go przepisem. Łapcie inspirację dla siebie na słodką rozgrzewkę w chłodny dzień.
Uwaga: czas przygotowywania jest bardzo poglądowy i zależy zarówno od naczyń, których użyjecie, jak i "mocy" waszego ognia.

Dodany przez: Kasia@MilionSmaków, 2021-12-12 12:06:50
Liczba wyświetleń: 113

Ciasto z czerwoną porzeczką a la pleśniak - Milion smaków
Ciasto z czerwoną porzeczką a la pleśniak
Idealne połączenie w sezonie na czerwoną porzeczkę. Kruche ciasto, kwaśna porzeczka i słodka bezowa pianka.
Rozpływa się w ustach i zachwyca kombinacją dwóch sprzecznych nut smakowych. Robi się łatwo i szybko.

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2014-07-07 22:41:42
Liczba wyświetleń: 22932

Szarlotka - Milion smaków
Szarlotka
Na jesienną porę zawsze idealnie sprawdzi się klasyczna szarlotka ze świeżych jabłek. Bezowa pianka na kruchym spodzie wyśmienicie współgra z lekko podsmażonymi jabłkami z cynamonem.
Dodany przez: Beata@MilionSmaków, 2013-10-09 14:02:13
Liczba wyświetleń: 8203

Sernik z rabarbarem pod bezową pianką - Milion smaków
Sernik z rabarbarem pod bezową pianką
Połączenie sernika i owoców zawsze kojarzy mi się ze zbliżającym się latem. Świeży rabarbar nadaje ciastu delikatnej kwaskowatości, która idealnie współgra z bezową pianką i kruchym spodem. Uwieńczeniem tej słodyczy jest pyszna kruszonka. Całość tworzy kompozycję, której nie można się oprzeć.
Dodany przez: Beata@MilionSmaków, 2014-05-22 19:17:50
Liczba wyświetleń: 1709

Gorąca czekolada do picia - Milion smaków
Gorąca czekolada do picia
Przepis inaugurujący słodkie przysmaki na zbliżający się Dzień Czekolady. Gorąca czekolada z aromatem kawowym i nutką cynamonu to idealny pomysł na weekendowe przedpołudnie.
Dodany przez: Beata@MilionSmaków, 2014-02-20 18:38:31
Liczba wyświetleń: 14184

Smoothie czekoladowo - bananowo - czekoladowe - Milion smaków
Smoothie czekoladowo - bananowo - czekoladowe
Ciemna czekolada nie dość że zawiera zdrowe dla serca flawonidy to jeszcze obniża cholesterol. W tym smoothie występuje aż w trzech odsłonach: jako mleko sojowe czekoladowe, gorzka czekolada i jogurt czekoladowy. Kompozycji dopełniają takie zdrowe składniki jak: banany, olej lniany czy pyłek pszczeli.
Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2014-06-15 21:47:39
Liczba wyświetleń: 1877

Koktajl ze szpinaku i śliwek - Milion smaków
Koktajl ze szpinaku i śliwek
Bardzo odświeżający i zdrowy koktajl. Smakuje śliwkami z posmakiem maślanki a szpinak w zasadzie jest niewyczuwalny. Za to daje nam dużo witamin i żelaza.
Po długim miksowaniu dostajemy lekką konsystencję z pianką na wierzchu, która daje wrażenie świeżości - zwłaszcza jeśli maślankę wzięliśmy prosto z lodówki (w lato naprawdę warto).

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2016-10-19 21:50:48
Liczba wyświetleń: 1330

Mazurek na białkach - Milion smaków
Mazurek na białkach
Pyszny i prosty mazurek, który oparty jest na białkach jajek i orzechach. Po tym jak został zrobiony u nas w domu pierwszy raz przepis zaginął i dużo czasu zajęło jego odnalezienie. Na szczęście teraz może wrócić na nasz stół - nie tylko na Wielkanoc.
Ten przepis też idealnie komponuje się z przepisami na ciasta, gdzie zużywamy tylko żółtka jajek.

Dodany przez: Michał@MilionSmaków, 2014-09-16 09:48:49
Liczba wyświetleń: 5362

Bezglutenowe ciasto czekoladowo-limonkowe - Milion smaków
Bezglutenowe ciasto czekoladowo-limonkowe
Czekolada, migdały i limonka - tak można w skrócie scharakteryzować ten przepyszny deser. Ciasto jest bez mąki, którą zastępują mielone migdały, za to z konkretną ilością jajek i oczywiście gorzką czekoladą z wspaniale kontrastującym limonkowym posmakiem.
Przepis niezastąpionej przy ciastach czekoladowych Nigelli Lawson.

Dodany przez: Beata@MilionSmaków, 2014-04-07 20:48:40
Liczba wyświetleń: 3209