ARBUZ Z LIKIEREM Arbuz z likierem KATEGORIE Napoje i drinki Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Niecodzienny, odświeżający i lekko alkoholowy drink. Świetny latem do ochłody, ale także do urozmaicenia wieczorów w inne pory roku. Przepis pochodzi z książki: "Kuchnia miłosna" SKŁADNIKI pół kg arbuza¼ szklanki likieru amarettolód Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 69 3,5% Bialko 0,5g 0,4% Weglow... 15,5g 7,8% Tluszcze 0,1g 0,2% 100g Na porcję (zmień) kCal 97 4,9% Bialko 0,8g 0,5% Weglow... 21,8g 10,9% Tluszcze 0,2g 0,3% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Arbuza pokroić w kostkę (wyrzucić pestki)Włożyć arbuza do blendera i zalać amarettoDodać kilka kostek loduDokładnie zmiksowaćPodawać w długich szklankach przystrojone kawałkiem arbuza (opcjonalnie z kostkami lodu)