BIAŁA KASZANKA Z CEBULKĄ I CZOSNKIEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.4)
Białą kaszankę udało mi się kupić w koszalińskiej Manufaktorii. Nie spotkałem się wcześniej z kaszanką bez krwi, więc postanowiłem spróbować.
Różnica między białą a tradycyjną kaszanką jest jeszcze taka, że ta pierwsza zawiera więcej przypraw i warzyw, więc smak ma bardziej różnorodny. Mimo wszystko są dość do siebie podobne, więc propozycja podania białej kaszanki będzie też podobna do podania tradycyjnej - z cebulką i czosnkiem.


SKŁADNIKI

2 szt. białej kaszanki

cebula

2 ząbki czosnku świeżego

1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE

  1. Przekrój cebulę na pół i pokrój w piórka
  2. Na patelni rozpuść masło
  3. Czosnek pokrój w plasterki w wrzuć na patelnię
  4. Jak już będzie czuć zapach czosnku dorzuć cebulę
  5. Smaż około 5 minut często mieszając aż cebula będzie złocista
  6. Ściągnij flak z kaszanki i pokrój ją w plasterki
  7. Wrzuć na patelnię i smaż około 10 minut często mieszając, tak, żeby plasterki się całkowicie rozpadły
  8. Na koniec zostaw danie na dość dużym ogniu na niecałą minutę bez mieszania, żeby lekko się przypiekło od dołu


Biała kaszanka z cebulką i czosnkiem Przepis