BRUSCHETTA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 2.25)
Bruschetta to zawsze dobry pomysł na śniadanie jak i na przekąskę w trakcie dnia.
Chrupiąca bagietka z oliwą z pysznymi dodatkami, które można łączyć w dowolne kombinacje. Tym razem lekka wariacja na temat klasyki: mozzarella i suszone pomidory z kilkoma listkami świeżej bazylii.


SKŁADNIKI

bagietka razowa

2 łyżki oliwy z oliwek

1 opakowanie sera mozzarella (125g)

4 łyżki pomidorów suszonych

2 łyżki świeżej bazylii

1 ząbek czosnku świeżego

PRZYGOTOWANIE

  1. Bagietkę przekroić na pół wzdłuż
  2. Czosnek dobrze posiekać
  3. Każdą połówkę bagietki polać łyżką oliwy i posypać posiekanym czosnkiem
  4. Bagietkę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni (termoobieg). Najlepiej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  5. Po około 5-10 minutach będzie widać jak czosnek się przyrumieni
  6. Wyjąć bagietki
  7. Pomidory i mozzarellę pokroić w kostkę i ułożyć na bagietkach
  8. Posypać listkami bazylii
  9. Podawać ciepłe, ale nie gorące


Bruschetta z mozzarellą i suszonymi pomidorami Przepis

Bruschetta z mozzarellą i suszonymi pomidorami Przepis

DODAJ KOMENTARZ