CAMEMBERT PANIEROWANY Z PATELNI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 3.32)
Smażony na złoto, panierowany camembert jest dobrą propozycją na bardzo szybki i smaczny posiłek. Aby przygotować to danie potrzebny jest minimalny nakład pracy oraz umiejętności kulinarnych. Warto zawsze mieć go w lodówce i wykorzystać, gdy czas goni. Jeżeli podamy go z pieczonymi ziemniakami i surówką okaże się sycącym obiadem. Świetnie komponuje się również z konfiturą żurawinową.


SKŁADNIKI

ser camembert

jajko

1 łyżka bułki tartej

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
253
12,6%
Bialko
17g
11,3%
Weglow...
4,3g
2,1%
Tluszcze
18,4g
30,7%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę.
  2. Na jednym małym talerzyku rozbijamy jajko i dokładnie mieszamy je widelcem.
  3. Na drugi talerzyk wsypujemy bułkę tartą.
  4. Sera w żadnym wypadku nie można pokroić bo się rozleje podczas smażenia.
  5. Cały ser dokładnie obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej.
  6. Smażymy na złoto na małym ogniu. Gdy się przyrumieni delikatnie obracamy na drugą stronę drewnianą łopatką. Należy bardzo uważać żeby nie uszkodzić skórki bo wówczas ser się rozleje.


Camembert panierowany z patelni Przepis

Camembert panierowany z patelni Przepis

Camembert panierowany z patelni Przepis

DODAJ KOMENTARZ