CAMEMBERT PANIEROWANY Z PATELNI
Camembert panierowany z patelni
Smażony na złoto, panierowany camembert jest dobrą propozycją na bardzo szybki i smaczny posiłek. Aby przygotować to danie potrzebny jest minimalny nakład pracy oraz umiejętności kulinarnych. Warto zawsze mieć go w lodówce i wykorzystać, gdy czas goni. Jeżeli podamy go z pieczonymi ziemniakami i surówką okaże się sycącym obiadem. Świetnie komponuje się również z konfiturą żurawinową.
1 ser camembert
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
253
12,6%
Bialko
17g
11,3%
Weglow...
4,3g
2,1%
Tluszcze
18,4g
30,7%
100g
Na porcję (zmień)
kCal
480
24%
Bialko
32,3g
21,5%
Weglow...
8,1g
4,1%
Tluszcze
35g
58,3%
1 Serving
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal