CAMEMBERT Z KAWIOREM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Prosta ale ekskluzywna przekąska o ciekawym smaku. Kawior znany był w Rosji już od XII wieku i podawany na wiele sposobów. Najczęściej z blinami lub na chlebie - oczywiście do wódki, szampana lub wina.
Kawior można wykorzystać do wielu ciekawych dań, a jak już go mamy w domu... można również szybko przygotować taką prostą przekąskę dwuskładnikową.
Słono-rybny smak kawioru jest tłumiony przez wyraźny smak kremowego sera camembert.
Do wytrawnego wina pasuje idealnie.


SKŁADNIKI

ser camembert

2 łyżki kawioru (czarnego)

PRZYGOTOWANIE

  1. Camembert kroimy w dość cienkie plasterki
  2. Kawałki ze środka przekrawamy dodatkowo na pół (żeby były do wzięcia na raz do ust)
  3. Na każdym kawałku sera układamy trochę kawioru (nie rozsmarowujemy)
  4. Gotowe - opcjonalnie można pokropić cytryną jeśli ktoś lubi dodatek cytryny do ryb


Camembert z kawiorem Przepis

DODAJ KOMENTARZ