CIABATTA Z SEREM CAMEMBERT I SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Coś dla miłośników śniadań w wersji ciepłej i chrupiącej - pyszna ciabatta zapiekana z serem pleśniowym typu camembert, szynką szwarcwaldzką lub inną surową podsuszaną oraz rukolą. Niezawodne połączenie składników każdemu z Was umili poranek.


SKŁADNIKI

2 szt. ciabatty

pół opakowania sera camembert

2 plasterki szynki dojrzewającej (np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej)

rukola

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
262
13,1%
Bialko
13,9g
9,3%
Weglow...
33,3g
16,6%
Tluszcze
7,9g
13,2%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 150 stopni.
  2. Ciabatty przekroić w poprzek, lekko posmarować masłem.
  3. Na każdej z czterech ćwiartek rozsmarować ser typu camembert.
  4. Przełożyć pokrojonymi na mniejsze kawałki plastrami szynki.
  5. Zapiekać rozłożone (to ważne - żeby szynka się przypiekła).
  6. Gdy będą już ciepłe i chrupiące - ułożyć listki rukoli i złożyć połówki.


Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką Przepis

Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką Przepis

Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką Przepis

DODAJ KOMENTARZ