CIASTECZKA KOKOSOWE Z KLEIKU RYŻOWEGO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 50 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 3.57)
Niebanalne ciasteczka z kleiku ryżowego z dodatkiem powideł lub dżemu truskawkowego zadowolą niejedno podniebienie. Spróbujcie umilić sobie nimi dzień.


SKŁADNIKI

1 opakowanie kleiku ryżowego

125 g masła

125 g margaryny

3 szt. jajek

¾ szklanki cukru

10 łyżek wiórków kokosowych

powidła śliwkowe

dżem (truskawkowy wysokosłodzony)

PRZYGOTOWANIE

  1. Zagnieść ciasto z podanych składników ( oprócz powideł i dżemu ).
  2. Uformować kuleczki o średnicy około 5 cm, zrobić małe dziurki nieprzelotowe, w które włożyć po 1 łyżeczce powideł lub dżemu.
  3. Ułożyć ciasteczka na blaszce w pewnych odległościach od siebie ( ciasteczka podczas pieczenia rozrastają się ).
  4. Piec w temperaturze 175 stopni w pozycji termoobieg około 25-30 minut aż ciastka przybiorą złoty kolor.


Ciasteczka kokosowe z kleiku ryżowego Przepis

Ciasteczka kokosowe z kleiku ryżowego Przepis

Ciasteczka kokosowe z kleiku ryżowego Przepis

DODAJ KOMENTARZ