CIASTECZKA OWSIANE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN
  • LICZBA PORCJI 30
  • OCEŃ (średnia: 2.75)
Prawdziwe ciasteczka owsiane bez zbędnych dodatków. Tylko płatki i ulubione bakalie. U mnie oczywiście bez rodzynek, ale za to z migdałami, orzechami, wiórkami kokosowymi, daktylami i jagodami goji osłodzonymi odrobiną miodu. Samo zdrowie!

Ciasteczka z moimi modyfikacjami zainspirowane przepisem ze strony www.garnkofilia.blogspot.com


SKŁADNIKI

1½ szklanki płatków owsianych

¾ szklanki migdałów

¾ szklanki orzechów laskowych

pół szklanki wiórków kokosowych

¼ szklanki słonecznika

pół szklanki daktyli suszonych

¼ szklanki jagód goji suszonych

4 łyżki miodu

pół szklanki wody

10 g czekolady ciemnej 70-85% (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

  1. Płatki owsiane, migdały i orzechy zmielić, a daktyle drobno posiekać.
  2. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
  3. Uformować z ciasta niewielkie kuleczki, po czym układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. Można posypać rozdrobnioną gorzką czekoladą.
  4. Piec w temperaturze 175 stopni w pozycji termoobieg około 20-25 minut.


Ciasteczka owsiane Przepis

Ciasteczka owsiane Przepis

Ciasteczka owsiane Przepis