CIASTO FRANCUSKIE Z DŻEMEM


KATEGORIE
Słodkości
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI 8
  • OCEŃ (średnia: 3.75)
Jeśli macie w domu gotowe ciasto francuskie w lodówce możecie szybko przygotować pyszne ciastka ze swoim dowolnym dżemem.
Wystarczy 25 minut aby przygotować pyszny deser lub przekąskę, a prostota tego dania ani trochę nie umniejsza tego, jak dobrze smakuje.


SKŁADNIKI

1 opakowanie ciasta francuskiego

8 łyżeczek dżemu (tutaj borówka z gruszką domowej roboty)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
516
25,8%
Bialko
6,4g
4,2%
Weglow...
49,1g
24,6%
Tluszcze
32,8g
54,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Rozłożyć ciasto francuskie
  2. Pociąć je na 8 równych prostokątów (najlepiej kwadratów)
  3. Na każdym kawałku ciasta położyć łyżeczkę dżemu:
  4. Zgiąć przeciwne rogi ciasta i skleić nad dżemem:
  5. Teraz dokleić do nich pozostałe rogi
  6. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni
  7. Piec około 15 minut aż ciastka będą złoto-brązowe


Ciasto francuskie z dżemem Przepis

Ciasto francuskie z dżemem Przepis

DODAJ KOMENTARZ