CROSTINI Z GRUSZKĄ I SEREM BRIE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.75)
Niezwykłe śniadanie, które można przygotować w niecałe pół godziny.
Uwielbiam gruszki, a ich pieczona wersja jest naprawdę lepsza od świeżych. Crostini to świetny pomysł na śniadanie, zarówno w wersjach klasycznych jak i tak wyszukanych jak ta.


SKŁADNIKI

4 kromki chleba razowego

gruszka świeża (duża)

¼ szklanki wermutu białego

pół opakowania sera brie

2 łyżki orzechów włoskich

cebula (mała)

1 łyżka natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE

  1. Obierz gruszki i wytnij z nich gniazda nasienne
  2. Potnij je w cienkie plasterki
  3. Rozpuść masło na patelni
  4. Posiekaj cebulę i podsmażaj około 4 minut aż zrobi się złota
  5. Zdejmij cebulę i połóż na patelni gruszki
  6. Smaż około 2 minut i wlej wermut
  7. Gotuj około 3 minut
  8. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni
  9. Włóż kromki chleba i piecz w termoobiegu około 5 minut
  10. Połóż na nim pokrojony w plasterki ser, cebulę i gruszki
  11. Piecz jeszcze około 3 minut aż ser się rozpuści
  12. Podawaj posypane pietruszką i posiekanymi orzechami


Crostini z gruszką i serem brie Przepis

Crostini z gruszką i serem brie Przepis

DODAJ KOMENTARZ