CROSTINI Z MUSEM Z KACZEJ WĄTRÓBKI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 5)
Crostini na śniadanie lub ciepłą przekąskę w czasie dnia to zawsze dobry pomysł.
Jest to tradycyjne danie włoskie, którego początki sięgają jeszcze średniowiecza - a crostino po włosku znaczy po prostu "mały tost". Podaje się je z różnymi dodatkami od zwykłej oliwy do mieszanek mięs i warzyw.
Crostini z delikatnym musem z kaczej wątróbki i zielonym ogórkiem to coś co dobrze się sprawdzi nie tylko na codzień ale także na wyjątkowe okazje.


SKŁADNIKI

2 kromki chleba razowego

2 łyżki musu z kaczej wątróbki

6 plasterków świeżego ogórka szklarniowego

1 łyżeczka koperku (świeżego)

3 łyżki oliwy z oliwek

PRZYGOTOWANIE

  1. Polać patelnię oliwą i poczekać aż się trochę rozgrzeje na średnim ogniu
  2. Położyć kromki chleba na patelni i poczekać aż przestaną być miękkie (około 5 minut)
  3. Przełożyć kromki na drugą stronę i smażyć kolejne 5 minut
  4. Zdjąć chleb z patelni, polać delikatnie oliwą
  5. Posmarować musem z kaczej wątróbki
  6. Na musie położyć plastry świeżego ogórka i posypać crostini posiekanym koperkiem


Crostini z musem z kaczej wątróbki Przepis

Crostini z musem z kaczej wątróbki Przepis

DODAJ KOMENTARZ