DESER SEROWO-BRZOSKWINIOWY
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Lubicie owocowe desery? Ja bardzo - a zwłaszcza te wzbogacone o superprodukty, jak np. orzechy. Bazą poniższego deseru jest połączenie jogurtu naturalnego z śmietankowym serkiem Almette. Do tego świeże brzoskwinie i borówki, suszona żurawina i orzechy nerkowca. Smacznego :)


SKŁADNIKI

100 g serka Almette (śmietankowego)

50 g jogurtu naturalnego

brzoskwinia (duża)

pół szklanki borówek amerykańskich

2 łyżki suszonej żurawiny

3 łyżki orzechów nerkowca (posiekanych)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
152
7,6%
Bialko
4,1g
2,7%
Weglow...
14,5g
7,3%
Tluszcze
9,5g
15,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Serek almette wymieszaj z jogurtem naturalnym na gładki krem. 
  2. Brzoskwinie pokrój w kostkę. 
  3. Do dwóch pucharków nakładaj kolejno: połowę brzoskwiń, 3/4 serka, borówki, pozostałe brzoskwinie
  4. Desery udekoruj resztą serka, posyp suszoną żurawiną i posiekanymi orzechami nerkowca.


Deser serowo-brzoskwiniowy Przepis

Deser serowo-brzoskwiniowy Przepis

DODAJ KOMENTARZ