DIP CZOSNKOWY
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.5)
Gęsty sos na bazie sera feta oraz jogurtu i śmietany z dodatkiem czosnku. Idealny do gotowanych lub pieczonych ziemniaczków czy maczania innych warzyw.


SKŁADNIKI

100 g sera feta

90 g jogurtu naturalnego

10 g śmietany 12%

2 ząbki czosnku świeżego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
164
8,2%
Bialko
8,6g
5,8%
Weglow...
5,5g
2,8%
Tluszcze
12g
20%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Ser feta podzielić na mniejsze kawałki i rozgnieść widelcem.
  2. Dodać jogurt oraz śmietanę i wymieszać.
  3. Czosnek przepuścić przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami.
  4. Podawać z warzywami surowymi lub gotowanymi.


Dip czosnkowy Przepis

Dip czosnkowy Przepis

DODAJ KOMENTARZ