DOMOWY SEREK HOMOGENIZOWANY
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 6
  • OCEŃ (średnia: 3.68)
Przyglądaliście się kiedyś składowi popularnych kupowanych w sklepie serków homogenizowanych? Fakt, że są pyszne nie uzasadnia dodawanych do ich składu sztucznych polepszaczy i dużej ilości cukru. Dobra wiadomość jest taka, że dbając o zdrową dietę wcale nie musicie z nich rezygnować. Równie pyszny serek przygotujecie bez większych trudności w domu na bazie naturalnego, chudego twarogu. Wystarczy mikser i 10 minut czasu. Tak przygotowany serek możecie zjeść samodzielnie jako deser, np. z dodatkiem owoców lub wykorzystać jako farsz do naleśników. Smacznego!


SKŁADNIKI

400 g twarogu chudego

200 g jogurtu naturalnego

4 łyżki ksylitolu

1 łyżka cukru waniliowego (najlepiej domowego)

1 łyżka aromatu waniliowego (najlepiej domowego)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
88
4,4%
Bialko
8,3g
5,6%
Weglow...
13,2g
6,6%
Tluszcze
1,6g
2,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i dokładnie zmiksuj do konsystencji kremu. 
  2. Gotowy serek przechowuj w lodówce (wytrzyma kilka dni). 


Domowy serek homogenizowany Przepis

Domowy serek homogenizowany Przepis

DODAJ KOMENTARZ