GORĄCA CZEKOLADA Z PIANKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Gotowanie na ognisku naprawdę wciąga i wcale nie musi ograniczać się do sezonu letniego. My używamy go przez cały rok i szybko przestały nam wystarczać pieczone kiełbaski. Oprócz przygotowywania potraw, ognisko przydaje się również do podgrzewania czy utrzymania ciepła różnych gorących napojów.
Na początek proponuję spróbować czegoś mega prostego ale jakże smacznego :) Bo kto nie lubi gorącej czekolady? Przepis jest super prosty, trudno wręcz nazwać go przepisem. Łapcie inspirację dla siebie na słodką rozgrzewkę w chłodny dzień.
Uwaga: czas przygotowywania jest bardzo poglądowy i zależy zarówno od naczyń, których użyjecie, jak i "mocy" waszego ognia.


SKŁADNIKI

4 łyżki drażetek czekoladowych do rozpuszczania (lub dowolnej czekolady)

2 szklanki mleka 3,2%

2 łyżki pianek marshmallow

PRZYGOTOWANIE

  1. Przygotuj kubeczki, które nadają się do podgrzewania na ognisku, np. z kamionki lub emaliowe. 
  2. Posiekaną czekoladę (lub gotowe drażetki czekoladowe do rozpuszczania) wrzuć do kubeczków zalej mlekiem i dokładnie wymieszaj. 
  3. Postaw na kratce zawieszonej nad ogniskiem i cierpliwie czekaj od czasu do czasu mieszając :) 
  4. Kiedy czekolada będzie bardzo ciepła zdejmij z ogniska i wsyp pianki Marshmallow.


Gorąca czekolada z piankami Przepis

Gorąca czekolada z piankami Przepis