GRILLOWANY KARMAZYN
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 4.5)
Nie jest łatwo dostać tę rybę ale warto się rozglądać. Ta czerwono-złota ryba ceniona jest za szczególne walory smakowe. Traktujmy ją jednak jako rarytas gdyż niestety gatunkowi temu grozi wyginięcie. Mimo, że ryby tej nie łowi się w Polsce mi udało się ją kupić w zachodniopomorskim Unieściu na stoisku ze świeżymi rybami. Aby w pełni cieszyć się jej naturalnym smakiem zdecydowałam się na minimum dodatków - masło, sól, vegeta i natka pietruszki.


SKŁADNIKI

karmazyn

1 łyżeczka masła

1 łyżka natki pietruszki

sól

vegeta natur

PRZYGOTOWANIE

  1. Karmazyna wypatrosz (jeżeli nie kupiłeś już oczyszczonego), dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Rybę natrzyj na zewnątrz i w środku solą i vegetą
  3. Włóż do jej środka kawałek masła i posiekaną natkę pietruszki
  4. Rybę zawiń w folię aluminiową i grilluj po ok. 10 minut z każdej strony. 


Grillowany karmazyn Przepis

DODAJ KOMENTARZ