GRZANKI Z DWOMA SERAMI, PAPRYKĄ KONSERWOWĄ I POMIDOREM


KATEGORIE
Śniadania
Kolacje
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.5)
Prosty i szybko pomysł na śniadanie, kolację czy zasłużoną przekąskę między posiłkami. Grzanki z piekarnika podane z dwoma gatunkami roztopionego sera, oraz małym dodatkiem pomidora i papryki marynowanej.


SKŁADNIKI

4 kromki bagietki pszennej

2 łyżki masła

2 plasterki sera żółtego

1 plasterek sera cheddar

1 plasterek pomidorów

4 łyżki czerwonej papryki marynowanej/konserwowej

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
  2. Połóż na blacie 4 kromki chleba i posmaruj je masłem (dość mocno, wtedy będą soczyste)
  3. Na każdym kawałku chleba połóż po pół plasterka sera żółtego i kawałek sera cheddar
  4. Na nich ułóż po jednej czwartej plasterka pomidora i po łyżce papryki konserwowej
  5. Połóż na blasze do pieczenia przykrytej papierem i piecz około 8 minut w termoobiegu (aż ser się rozpuści)
  6. Podawaj albo same albo z ulubionym sosem


Grzanki z dwoma serami, papryką konserwową i pomidorem Przepis

DODAJ KOMENTARZ