GYROS Z KARKÓWKI WIEPRZOWEJ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.11)
Niewiele jest dań, zwłaszcza obiadowych, które można przygotować z dwóch składników. Gyros z karkówki wieprzowej jest prostym i smacznym daniem, dobrze komponującym się z szeroką gamą dodatków. Tutaj propozycja podania z pieczonym ziemniakiem z mozzarellą - przepis już wkrótce.
W porównaniu do gyrosa z baraniny mięso jest bardziej soczyste. Przyprawa - koniecznie firmy Galeo.


SKŁADNIKI

250 g karkówki wieprzowej

przyprawa do gyrosa

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
236
11,8%
Bialko
17,2g
11,5%
Weglow...
0g
0%
Tluszcze
18g
30%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Mięso pociąć w paseczki, odcinając błony i tłustsze kawałki. Solidnie doprawić przyprawą do gyrosa.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę.
  3. Smażyć aż mięso będzie miękkie (ok. 20 minut).
Danie można podawać z bardzo różnorodnymi dodatkami. Tutaj propozycja podania z ziemniakami pieczonymi z mozzarellą.


Gyros z karkówki wieprzowej Przepis

Gyros z karkówki wieprzowej Przepis

Gyros z karkówki wieprzowej Przepis

DODAJ KOMENTARZ