HISZPAŃSKIE KORECZKI Z CHORIZO I CHLEBA CZOSNKOWEGO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.17)
W zasadzie oryginalne hiszpańskie tapas na podstawie którego powstały te koreczki podaje się po prostu na talerzu i kładzie obok wykałaczki. Można to też zrobić od razu i w ten sposób otrzymać bardzo nietypowe koreczki, które składają się z hiszpańskiej ostrej kiełbasy i grzanek z chleba czosnkowego.


SKŁADNIKI

kiełbasa chorizo

pół chleba pszennego (jasnego)

1 łyżka oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku świeżego

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzej patelnię
  2. Pokrój chorizo w plasterki o grubości około pół centymetra
  3. Połóż je na patelni i podsmaż aż się przyrumieni (około 2 minut z każdej strony)
  4. Chleb pokrój w kostkę wielkości kawałków kiełbasy
  5. Wlej łyżkę oliwy na patelnię i dodaj ząbek czosnku rozgnieciony nożem
  6. Podsmaża często mieszając około 5 minut aż chleb będzie chrupiący
  7. Nabij na każdą wycieraczkę kawałek chleba i plasterek chorizo
  8. Koreczki dobrze smakują i na ciepło i na zimno


Hiszpańskie koreczki z chorizo i chleba czosnkowego Przepis

Hiszpańskie koreczki z chorizo i chleba czosnkowego Przepis

Hiszpańskie koreczki z chorizo i chleba czosnkowego Przepis

DODAJ KOMENTARZ