KANAPKA Z PESTO I GRILLOWANYM KURCZAKIEM NA KOZIM SERZE Kanapka z pesto i grillowanym kurczakiem na kozim serze KATEGORIE Śniadania Przekąski Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 2)1 Michał@MilionSmaków Dobra kanapka może sprawić, że nasz dzień będzie o wiele przyjemniejszy. Najważniejsze jest dobranie składników - liczy się smak, wartości odżywcze, no i oczywiście wartości estetyczne. Kanapki świetnie sprawdzają się zarówno na śniadanie, przekąski jak i nawet pełną kolację. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka2 łyżki pesto z bazylii2 plasterki sera koziegosólpieprz czarny mielonyprzyprawa do kurczaka4 plasterki pomidorów1 bagietka pszenna (długiej) PRZYGOTOWANIE Przekrój pierś kurczaka na dwie części wzdłuż (tak, żeby plasterki były cienkie) Nasmaruj je solą i pieprzem, oraz przyprawą do kurczaka Smaż po 3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni grillowej Odłóż kurczaka na ręcznik papierowy, żeby obciekł z tłuszczu Bagietkę przekrój na pół, tak żeby mieć dwie kanapki porządanej wielkości a następnie każdą wzdłuż, tak, żeby nie przeciąć jej całkiem (łatwiej się transportuje gotową kanapkę jak składniki mogą wypaść tylko z jednej strony) Dół bagietki posmaruj pesto Połóż po plasterku koziego sera Ułóż kurczaka i połóż na nim po dwa plasterki pomidora