KLASYCZNA BRUSCHETTA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 4.3)
Bruschetta to tradycyjna przekąska z kuchni włoskiej. Jej historia sięga aż do XV wieku, a samo danie przetrwało do dziś w prawie nie zmienionej formie.
Jest wyjątkowo proste, bo składa się zaledwie z kilku składników, ale smak jest wyjątkowy.


SKŁADNIKI

bagietka razowa

2 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku świeżego

pomidor

2 łyżeczki suszonej bazylii

2 szczypty soli

PRZYGOTOWANIE

  1. Przetnij bagietkę na pół, polej lekko oliwą i włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni
  2. Piecz 10 minut
  3. Natrzyj pieczywo czosnkiem
  4. Drobno posiekaj pomidora
  5. Połóż go na bagietce i posyp ją lekko solą i bazylią
  6. Najlepiej smakuje ciepła, więc można ją teraz włożyć jeszcze na 2 minuty do nagrzanego piekarnika


Klasyczna bruschetta Przepis

Klasyczna bruschetta Przepis

DODAJ KOMENTARZ