KOKTAJL Z CZARNEJ I CZERWONEJ PORZECZKI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.88)
Szybki i bardzo orzeźwiający koktajl na lato. Słodko-kwaśny smak dzięki połączeniu czarnej i czerwonej porzeczki sprawia, że można go wypić naprawdę dużo ;)
Całe szczeście, że robi się go w niecałe 10 minut.
Dodatkowo, porzeczki zawierają dużo witaminy C i kwasu foliowego a bardzo mało kalorii.


SKŁADNIKI

pół szklanki czarnej porzeczki

pół szklanki czerwonych porzeczek

1 szklanka kefiru

pół szklanki mleka migdałowego

2 łyżeczki cukru trzcinowego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
71
3,5%
Bialko
3,9g
2,6%
Weglow...
7,7g
3,9%
Tluszcze
2,8g
4,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Obierz czarne porzeczki i czerwone porzeczki z szypułek i umyj
  2. Wlej kefir i mleko migdałowe do blendera
  3. Wsyp cukier i dodaj porzeczki
  4. Miksuj około trzech minut aż owoce się dobrze rozdrobnią
  5. Świetnie smakuje od razu po zrobieniu, ale też jeśli schłodzi się w lodówce


Koktajl z czarnej i czerwonej porzeczki Przepis

Koktajl z czarnej i czerwonej porzeczki Przepis

Koktajl z czarnej i czerwonej porzeczki Przepis

DODAJ KOMENTARZ