KOKTAJL Z CZERWONYCH OWOCÓW
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.5)
Pyszny, letni koktajl z truskawek, czerwonych porzeczek oraz arbuza tworzący oryginalne połączenie smakowe. Dodatek jagód goji i zmielonego siemienia lnianego polepsza walory zdrowotne napoju. Natomiast kwaskowaty posmak kefiru osłodzi ksylitol zamiast cukru.


SKŁADNIKI

250 g truskawek

100 g czerwonych porzeczek

60 g arbuza

600 g kefiru

6 łyżeczek ksylitolu

2 łyżki jagód goji suszonych

1 łyżka siemienia lnianego (świeżo zmielonego)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
85
4,3%
Bialko
4,5g
3%
Weglow...
10,9g
5,5%
Tluszcze
2,9g
4,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Umyć dokładnie owoce.
  2. Arbuza pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do blendera i wraz z pozostałymi owocami zmiksować przez kilka sekund.
  3. Dodać kefir oraz ksylitol i wszystko razem ponownie zmiksować.
  4. Po przelaniu koktajlu do szklanek posypać jagodami goji i zmielonym siemieniem lnianym.


Koktajl z czerwonych owoców Przepis

Koktajl z czerwonych owoców Przepis

DODAJ KOMENTARZ