KOMPOT MALINOWO-JABŁKOWY
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 3.5)
Orzeźwiający kompot z malin i jabłek umili niejedno popołudnie. Kto raz spróbuje, zapomni o sokach ze sklepu.


SKŁADNIKI

3 szt. jabłek

150 g malin

3 łyżki ksylitolu (ewentualnie zwykłego cukru)

1 l wody

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
23
1,2%
Bialko
0,2g
0,2%
Weglow...
6,2g
3,1%
Tluszcze
0,2g
0,3%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i włożyć do naczynia, w którym będzie gotowany kompot.
  2. Dodać maliny, ksylitol i wodę.
  3. Gotować aż owoce zmiękną.
  4. Ostudzić i podawać.


Kompot malinowo-jabłkowy Przepis

Kompot malinowo-jabłkowy Przepis

DODAJ KOMENTARZ