KORECZKI Z KABANOSEM I OLIWKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 3.27)
Koreczki chyba zna każdy z nas i każdy z pewnością jadł nie raz. Świetnie sprawdzają się na imprezach domowych i na wieczorach z dobrym winem lub do oglądanie filmu w kilka osób.
Można je zrobić stosunkowo szybko i na bardzo wiele sposobów. Dziś klasyczne połączenie wędliny, sera i oliwek.


SKŁADNIKI

4 szt. kabanosów (grubego, niekoniecznie mocno suszonego)

100 g oliwek zielonych (około pół słoiczka)

100 g sera żółtego (w kawałku)

pół czerwonej papryki

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
193
9,7%
Bialko
12,8g
8,5%
Weglow...
2g
1%
Tluszcze
14,9g
24,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Kabanosy pokroić w plasterki o grubości około pół centymetra
  2. Ser pociąć w kostki o wielkości mniej więcej centymetr na centymetr na pół centymetra
  3. Paprykę pokroić na kawałki około centymetra
  4. Nabijać składniki na wykałaczki w kolejności (od dołu): ser, kabanos, papryka i oliwka
  5. Po nabiciu powinno zostać około pół centymetra wykałaczki za którą można złapać ;)


Koreczki z kabanosem i oliwkami Przepis

Koreczki z kabanosem i oliwkami Przepis

DODAJ KOMENTARZ