LEKKIE TIRAMISU TRUSKAWKOWE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 6
  • OCEŃ (średnia: 3.25)
Tiramisu jest deserem uwielbianym przez wszystkich. Jeżeli jednak obawiacie się jego kaloryczności przygotujcie wersję odchudzoną, jak w przepisie poniżej. Przy okazji ta wersja jest dużo prostsza w przygotowaniu gdyż zamiast kremu na bazie jajek i sera mascarpone wykorzystujemy gęsty jogurt grecki.


SKŁADNIKI

150 ml kawy (mocnego espresso)

3 łyżki likieru amaretto

300 g truskawek

120 g biszkoptów

330 g jogurtu greckiego (gęstego)

2 łyżki kakao ciemnego

PRZYGOTOWANIE

  1. Przygotuj filiżankę mocnego espresso, ostudź. Dolej likier amaretto.
  2. Truskawki umyj i oderwij szypułki.
  3. Spód okrągłego naczynia wyłóż biszkoptami delikatnie nasączonymi od spodu kawą, na to wyłóż warstwę truskawek i jogurtu greckiego. I dalej drugi raz: biszkopty, truskawki, jogurt grecki.
  4. Wierzch deseru posyp ciemnym kakao.


Lekkie tiramisu truskawkowe Przepis

Lekkie tiramisu truskawkowe Przepis

DODAJ KOMENTARZ