POTRAWKA Z JARMUŻU I CUKINII
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.75)
Wyjątkowa potrawka z samych najzdrowszych warzyw dostępnych na naszym rynku. Danie pełne witamin, mikroelementów i fitoskładników. Połączenie smakuje wyjątkowo dobrze.
Przepis pochodzi z książki dr Joel Fuhrman "Super odporność".


SKŁADNIKI

100 g jarmużu

pół kg kabaczka

2 szt. cebuli czerwonej

3 ząbki czosnku świeżego

1 łyżka octu balsamicznego

1 łyżka vegety natur

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
32
1,6%
Bialko
1,6g
1,1%
Weglow...
6,1g
3%
Tluszcze
0,3g
0,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Obierz kabaczek ze skórki
  2. Jarmuż sparz i pokrój w drobne kawałki
  3. Kabaczek pokrój w kostkę około 1 centymetra, a cebulę w kostkę około pół centymetra
  4. Warzywa wrzuć do garnka i dolej pół szklanki wody
  5. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek
  6. Duś około 30 minut aż warzywa zmiękną
  7. Odlej nadmiar wody
  8. Wlej ocet i wymieszaj


Potrawka z jarmużu i cukinii Przepis

Potrawka z jarmużu i cukinii Przepis

Potrawka z jarmużu i cukinii Przepis

DODAJ KOMENTARZ